«Влізу і я зі своїм короваєм»
Як роблю інвентаризацію я. Усе по-старому. роздруковую залишки поруч зі стовпчиком залишок за обліком, порожній стовпець фактичний залишок. Це інвентаризаційна відомість. Фактичний залишок заповнюється вручну при перерахунку товару.
Це паперовий документ і зберігається він кілька місяців. Усі розбіжності із залишками з обліку одразу ж контролюються, товар, якого бракує, шукається, надлишковий двічі перевіряється ще раз, чи не затиснувся якийсь інший товар (пересорт). Товар, якого бракує, пробивається видатковою накладною, Пересорт знаходить продаж і виправляється (у примітках до документа про продаж робиться відмітка про виправлення.) Надлишковий товар знаходить його продаж і скасовується. Якщо продажів у період між інвентаризаціями не було, піднімаються дані попередніх періодів, у яких були продажі, і перевіряються дані минулої інвентаризації.
Так повільно, але зате все перевіряється і знаходиться в якому періоді була помилка.
Приблизно такий самий підхід до обліку в BAF (1C) Там створюється документ відомість інвентаризації. Цей документ тільки фіксує розбіжності, а виправляються розбіжності документами розхід і прихід, пов'язані з відомістю інвентаризації. Тобто результати інвентаризації фіксуються і зберігаються. У Підприємці цього докумета немає Одразу формується прибутково/видатковий документ, тому користувачам доводиться користуватися різними милицями.
Який вигляд має «ідеальна» інвентаризація очима «блондинки-продавця» (спостерігав особисто в товариша підприємця) Відкрила блокнот, взяла ШК і пішла «прописувати» товар, файл із блокнота затягнула в програму «Підприємець», провела документ - усе впоралася.
Людині властиво помилятися. Є помилки обліку, а є помилки самої інвентаризації. Їх потрібно фіксувати і теж виправляти.
Мені не зрозуміло, чому Дмитро не хоче використовувати метод з BAF.
Ватсон писал(а):Я делаю так: открываю Розница и сканирую все товары, которые попадаются под руку. Т.е. провожу ревизию. Время от времени я нажимаю ОПЛАТА. Это чтобы не пропали товары, если отключится свет. Затем набитые чеки сворачиваются в расходную накладную. Можно при надобности расходную накладную превратить в приходную через экспорт.
Сам спосіб хороший, а що потім із цією видатковою накладною робите? як дані переносите в стовпець фактичний залишок інвентаризації?