Роздріб - готівка - безготівка

Сообщение Alex_1612 » Пт июл 28, 2023 9:45 am

Доброго дня, при розділі суми оплати чеку на готівку та безготівку (карта), в накладну в накладну підтягує всю суму (готівку), і відповідно не формується безготівкова накладна. Потім в касі недостача, по терміналу надлишок.. Дякую
Alex_1612

Re: Роздріб - готівка - безготівка

Сообщение dmitry » Пт июл 28, 2023 1:20 pm

Есть такая проблема, не знаю, как ее решить: допустим, продавался один дорогой товар, оплата комбинированная, и в какую итоговую накладную он должен попасть: 0,75 штуки в "наличные", 0,25 в "картой".
dmitry
Разработчик

Сообщение Viktoriia » Чт сен 07, 2023 2:34 pm

Підкажіть, будь ласка, як видалити зайвий запис в меню "Роздріб - Реєстр" ?
Viktoriia

Сообщение dmitry » Пт сен 08, 2023 5:25 am

Удалить невозможно, чтобы продавец этим не пользовался, и чтобы при использовании ПРРО данные совпадали с фискальными.
Все исправляется возвратом. Заполнить этот же товар, отметить внизу "Возврат" или просто поставить перед кол-вом минус.
dmitry
Разработчик

Сообщение Виталий » Вт фев 11, 2025 2:46 pm

Добрий день. Давно турбує питання, чому нажимаючи в "Роздріб" "Форма олплати" "Кредит банка" гроші рахуються як готівкові. То б то товар проданий в кредит, наприклад 10 000, зарахування коштів пішло на безготівковий рахунок, а програма показує, що ці кошти в касі лежать готівкою. І при закритті зміни програма не формує безготівкову накладну на "Кредит банка" а добавляє до готівкової накладної. Із за цього в касі повний безлад. По-перше, в касі не зходиться готівка з програмою, тому що, наприклад продали готівкою на 25 000 і в кредит через банк на 10 000 і програма показує, що готівки в касі 35 000. Ну це ж абсурд. По-друге, після закриття зміни потрібно вручну створювати безготівкову видаткову накладну і вносити туди продаж по кредиту, а в готівковій накладній видаляти товар проданий в кредит. Те ж саме при "Комбінованій оплаті" програма зараховує кошти як готівкові. Також "Оплата картою", "Кредит банка" та "Комбінована оплата" завжди буде фіскалізуватись, бо проходить через банк і її не зховати.
Майже неможливо пояснити стажеру-касиру чому так рахує програма і потрібно все переробляти вручну і звіряти касу калькулятором. Чому "Оплата картою" рахується програмою як безготівковий розрахунок а "Кредит банка" і "Комбінована оплата" як готівка. От оплата "Сертифікат" ще не використовували, то не знаю як рахує, майбуть теж до готівки. Програма має полегшувати роботу касира а не ускладнювати. Якщо по "Комбінованій оплаті" це важко зробити, то по оплаті "Кредит банка" я думаю можна зробити так, шоб програма рахувала ці кошти як і "Оплата картою". Тоді і готівка в касі буде зходитись і при закритті зміни буде правильно розділяти готівкову накладну від безготівкової.
Я перепрошую, якщо це я щось не правильно розумію чи роблю не правильно, просто шукав відповідь на ці питання на форумі і не знайшов.
Ще одне питання чи побажання. Чому нажимаючи "Загальні суми" там не показує загальну виручку а тільки "Остаток наличных" ? Логічно було б бачити також загальну виручку а не знову брати калькулятор. Чи це не всім потрібно? То може якось це вмикати в налаштуваннях, щоб показувало кому як зручніше бачити "Загальні суми".
І на останок. Користуюсь програмою більше 10 років. Мені подобається. Ще одне маленьке побажання. Воно не головне, але... Хотілось би більше українських слів в українській версіїї. Пише на кнопці "Загальні суми" відкриваєш а там "Общие сумы, Внесены наличные, Остаток наличных" і т.д. Повторюю, це просто ПОБАЖАННЯ.
Виталий

Сообщение dmitry » Ср фев 12, 2025 6:29 am

Согласен. Просто никогда не думал об этом.
Внес изменения и заменил обновление. Зайдите в Сервис / Обслуживание / Загрузить_обновление (там серым шрифтом будет написано, что файл в интернете новее), жмите "Загрузить" и т.д.
В Справка / О программе будет 4.2.142.2.
dmitry
Разработчик

Вернуться в Использование программы